Hoe make up maken?


Hoe make up maken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Begin met een kleurloze mineraal make-upbasis. Deze basis voorafgemaakt van een mieraal make-up leverancier kan je kopen of zelf maken door gebruik te maken van één van de vele recepten beschikbaar op het internet. De kleurloze basis zal 70 tot 80 procent van je formule uitmaken.

Stap 2 Leg je kleurloze basis opzij. Om de kleur te bereiken die jij wil, zal je ook een kleurpigment basis gemaakt van ijzeroxiden nodig hebben. Je kan dat kopen bij een mineraalmake-up leverancier.

Stap 3 Speel een beetje met mixjes van ijzeroxidenkleuren om jouw huidskleur te krijgen. Dit deel van het proces draait alleen om uitproberen en fouten, dus zorg ervoor dat je precies onthoudt welke hoeveelheid ijzeroxiden een bepaalde kleurcombinatie heeft geproduceerd.

Stap 4 Meng je kleurpigment basis door gebruik te maken van een koffiemaler die je bedekt met keukenplastic om een rotzooi te voorkomen. Zorg ervoor dat de ijzeroxiden goed gemengd zijn.

Stap 5 Bepaal de hoeveelheid kleurbasis die je zal toevoegen aan je kleurloze mineraal make-upbasis. Een beetje kleur zal al lang meegaan. Misschien moet je meerdere combinatiepercentages uitproberen voordat je de juiste kleur bereikt.

Stap 6 Voeg ijzeroxide kleurbasis toe aan de kleurloze mineraal make-upbasis. Meng het goed.

Stap 7 Test een klein beetje make-up op je hand om te kijken hoe je huid erop reageert. Sommige mensen krijgen allergische reacties van sericiet mica dat gebruikt wordt in mineraalmake-up. Observeer jouw testplekje een dag lang. Gebruik dit soort make-up niet als je allergisch bent.

Stap 8 Breng je nieuwe, zelfgemaakte mineraalmake-up aan op je gezicht. Gebruik het type make-up applicator waaraan jij de voorkeur geeft. De kleur zal als het goed is onzichtbaar met je huid vermengen.Plaats een reactie