Hoe kleuren mengen?


Hoe kleuren mengen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Beslis welk kleur je wil bereiken. Naast de lichte kleuren bestaan er nog veel andere op het kleurenwiel, en sommige tussenkleuren kunnen er zeer goed uitzien in een kamer zonder de ogen te irriteren.

Stap 2: Voeg je eerste tint toe aan de verf en meng het. Voeg een groene tint toe als je een groenachtig kleur wilt, hetzelfde voor een roodachtig kleur. Je hoeft je geen zorgen te maken als je de exacte tint niet hebt, je zal je kleur nog aanpassen onderweg.

Stap 3: Maak je eerste aanpassing. Als je een chartreusekleur wilt, wat geelgroen is, voeg beetje bij beetje een gele tint toe (als je met groen begonnen bent), en blijf mengen met de mengstok. Pigmenten variƫren in sterkte, dus doe het traag.

Stap 4: Blijf je kleur aanpassen. Als je een tint toevoegd die dicht bij het kleur ligt dat je al hebt, dan zal je een tussenkleur krijgen. Bijvoorbeeld, als je een geel-oranje kleur hebt, en je voegt geel toe, dan zal je het kleur dichter bij geel trekken. Een blauwe tint bij een geelachtige basis zal het groener maken.

Stap 5: Verzacht de verzadiging als het te helder is door een neutrale toe te voegen. Zwart of bruin zal de verzadiging verlagen, en zo kleuren minder intens maken en er een wat meer aardse uitstraling aan geven. Je kan dit ook doen door een tint toe te voegen die het complement is van wat je al hebt. Bijvoorbeeld, een gele tint zal een paarsachtig kleur neutraliseren.

Stap 6: Blijf aanpassen en mengen tot je het kleur hebt dat je zocht.Plaats een reactie