Hoe linkedin te gebruiken?


Hoe linkedin te gebruiken? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1 Netwerk met diegenen die u al kent. Als u nieuw bent bij LinkedIn, is het de beste en makkelijkste manier om uw connecties te vermeerderen door diegenen die u al in persoon kent toe te voegen. LinkedIn staat u toe om uw vrienden van uw email account zoals Gmail, Yahoo, AOL, Windows Live in te voeren. U kunt verrast worden dat uw connecties andere connecties hebben met een persoon of bedrijf met welke u contact wilt hebben, en het is makkelijker om iemand te benaderen als u beiden een gemeenschappelijke vriend of connectie heeft.

Tip 2 Online Identiteit. LinkedIn helpt u om een online profiel op te bouwen of het herscheppen van een professionele identitiet, verschillend van dat van uw middelbareschool feestdagen. Aangezien linkedIn gewoonlijk top ranking op Google krijgt, als iemand uw naam in de zoekmachine plugt, komt uw professionele profiel het eerst naar voren. Dit is bevordelijk als u wilt vaststellen dat u een professionele identiteit heeft, want wat zij zien op LinkedIn is een mini CV.

Tip 3 Banen. Alhoewel linkedIn meer populair is als een network-werktuig waar u contact kunt opnemen met mensen en bedrijven, is erook een banensectie op de pagina. De banen die genoteerd staan zijn voornamelijk genoteerd door personeelsmanagers en rekruteerders, dus u krijgt een binnenin-primeur van de posities die open zijn. U kunt solliciteren voor deze banen via de banenpagina, maar u kunt ook uw kennis van de contactpersoon gebruiken door meer zelfbewust te zijn en direkt contact met hen opnemen over de positie.

Tip 4 Vindt mensen. LinkedIn is ook nuttig als u naar iemand zoekt in een bepaald bedrijf, of om uit te zoeken welke posities mensen bekleden in een bepaalde organisatie. U kunt direkt contact met ze opnemen— maar als u het type bent wat niet van koele gesprekken houdt, heeft LinkedIn een functie welke u helpt om iemand te “benaderen” en stuurt hen een bericht of een email.

Tip 5 Aanbevelingen. LinkedIn heeft een ingebouwde pagina voor aanbevelingen. U kunt aanbevelingen ontvangen van collega’s, en u kunt ook aanbevelingen geven voor diegenen die voor u werken. Deze aanbevelingen zijn nuttig aangezien u uw prestaties kunt presenteren en geloofwaardigheid kunt verwerven.Plaats een reactie