Hoe rss gebruiken?


Hoe rss gebruiken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Open een gratis account met één van de vele RSS feed burners of readers, zoals Google Reader, iGoogle, Pageflakes, Netvibes en meer. Deze hulpmiddelen zullen, zodra u ze heeft gemaakt, uw favoriete websites en blogs opslaan en ze constant updaten. Ze helpen u ook om uw feeds te organiseren dooe tags, titels of categorieën.

Stap 2 Start met het organiseren van uw feedreader. Google zal dit aangeven door u te vragen in welke categorieën u bent geïnteresseerd en suggesties geven welke websites u leuk zou kunnen vinden. Dit is hulpzaam voor iedereen die wil zien wat er nog meer beschibaar is, laten we zeggen, in de onderwijs categorie of de politieke catergorie. Er zijn vele blogs en websites, bijvoorbeeld, die Google aan u kan voorstellen als een feed in uw gebied van interesse.

Stap 3 U kunt ook pro-actief zijn door een “abonnement” voor de feed van een website. Als u, bijvoorbeeld een fanatiek lezer bent van een website van een krant, zoek dan naar het oranje RSS feed knopje, tegenwoordig beschikbaar op de meeste websites en blogs. Klik simpelweg op die knop en u zult voorzien worden met de mogelijkheid om een abonnement te nemen op de feed. De link zal u waarschijnlijk een keuze geven van readers, en vele – inclusief iGoogle en Google Reader – worden weergegeven. Wanneer u éénmaal heeft gekozen, zult u de feeds van de website krijgen en alle updates.

Stap 4 Denk eraan om vaak naar uw feedreader te gaan en het te gebruiken als een plek is waar u leest. Veel mensen die zich inschrijven voor feeds, maken hun RSS pagina de eerste pagina die opengaat wanneer ze zich aanmelden voor het internet. Met iGoogle, kunt u uw categorieën organiseren door het gebruik van “tabs”, aangeboden door iGoogle op de feed pagina. U kunt, bijvoorbeeld, een “politiek” tab en een “nog te doen” tab maken, enzovoorts. iGoogle geeft ook suggesties voor feeds vanauit zijn widgets, inclusief klokken, kaarten en spelletjes.Plaats een reactie