Hoe mirc gebruiken?


Hoe mirc gebruiken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Download en installeer het mIRC programma als u dat nog niet heeft gedaan (zie Bronnen). In het keuzescherm, typ nu in uw naam, email adres, een gekozen bijnaam en een alternatieve bijnaam. Selecteer of u wilt chatten op de onzichtbare manier. Klik “OK”.

Stap 2 Selecteer “File≥Select Server”. Selecteer een server van de lijst in het rechter paneel. Dubbel-klik op de ordernamen om de lijst uit te breiden. Kies een van beiden voor de aansluiting, een willekeurige server of een specifieke server. Klik op de aansluitings toets, welke een ikoon heeft wat lijkt op een bliksemschicht.

Stap 3 Voer de kanaalnaam in op het verstrekte veld en klik “Join”. Als alternatief kunt u toetreden tot een kanaal van de lijst onder het veld. U kunt ook een kanaal vinden via de Favorites ordner. Praat met mensen in de groep door uw bericht in het veld te typen en “Enter” in te drukken. Chat prive door dubbel te klikken op de naam van een persoon van de lijst in het rechter panel.

Stap 4 Gebruik het commando-menu om basis IRC commando’s te gebruiken. Selecteer “Who is user” en vul een bijnaam in het veld om informatie te vinden over een andere chat gebruiker. Klik “Query user” om iemand een verzoek te sturen met een prive bericht. Selecteer “Set away≥On” als u besluit een poosje van uw computer weg te zijn. Selecteer “Invite user” om een specifieke bijnaam naar een ander kanaal uit te nodigen. Selecteer “Ignore” om te voorkomen dat u chats ziet van onaangename gebruikers. Als alternatief kunt u ook rechts klikken op de naam van de persoon in kwestie en selecteer een commando van het verschenen menu. Klik “Tools≥Options≥Logging”om uw bericht loggings voorkeuren in te stellen. Automatische logging is standaard ingesteld.

Stap 5 Klik de “Send File” balk om een bestand naar een andere gebruiker te sturen. Deze balk heeft een gele ordner met een rode pijl. Typ de bijnaam van de ontvanger in het veld naast “Nick”. Gebruik dan het keuze-menu om het bestand te browsen. Als de juiste bestand naam in het “File Name” veld staat, klik dan “Send”. Als iemand anders u een bestand stuurt, zal er een venster verschijnen en u vragen om het bestand te accepteren. Verzeker u ervan op de hoogte te zijn van de eventuele gevaren om bestanden via een chatklant te ontvangen, voordat u ook maar enig bestand accepteert.

Stap 6 Klik “Tools≥Address Book” om de andere gebruikers bij te houden. Vul in de bijnaam van de gebruiker, de echte naam, email, website en andere informatie in de verstrekte velden. Klik “Notify” om deze persoon uw maat te maken. Deze functie zal u in kennis stellen als uw vriend online is.Plaats een reactie