Hoe kunstgras leggen?


Hoe kunstgras leggen? Wij zochten het voor je uit:

Waarnaar je keuze ook uitgaat, het is altijd verstandig om informatie te verzamelen wat betreft kunstgras. Voordat we overgaan naar het uitleggen hoe je kunstgras legt, is het handig om te weten wat kunstgras precies inhoudt.
Verschillende types
Er zijn diverse typen en soorten kunstgras te vinden op de markt. Dit tapijtsoort is ontwikkeld om zo goed mogelijk te lijken op natuurgras. Kunstgras wordt gemaakt van synthetische materialen en ze zijn gevuld met zand en rubber. Je kunt kunstgras onderscheiden door de vezels welke op de mat te zien zijn. In vergelijking met echt gras, brengt kunstgras vele voordelen met zich mee. Je hebt geen last van modder en plassen en het geeft een mooie natuurlijke look aan je tuin, veld of balkon. Wat je natuurlijk ook niet hoeft te doen is zaaien, maaien, lijnen kalken en bemesten. Wat betreft het onderhoud brengt het grote pluspunten met zich mee. Het enige wat je moet doen is het goed schoonhouden en vegen.

Maar waar moet je op letten als je kunstgras gaat aanleggen?
Zorg ervoor dat je de tuin goed opruimt en de benodigdheden bij de hand hebt. Om te beginnen heb je natuurlijk de kunstgras matten nodig. Ook heb je bevestigingshaken, een geotextiel stabilisatiedoek en een stanleymes nodig.

Vervolgens verwijder je het oude gras, als dat er was, en egaliseer je de zwarte grond. Dan plaats je een zandbed van ongeveer 5 cm. Wanneer je dit goed hebt gedaan, egaliseer je het zandbed met behulp van een houten balk en een waterpas.

Nadat je alles hebt ge√ęgaliseerd, rol je het geotextiel stabilisatiedoek uit over de oppervlakte. Met de stanleymes snij je alles op maat. Er moet altijd een overlapping zijn van ongeveer 5 tot 10 cm. Door deze doek te plaatsen zorg je ervoor dat je geen verzakkingen krijgt in de ondergrond.

Daarna ga je het kunstgras leggen. Hier moet je rekening houden met de vezelrichting. Zorg ervoor dat je ongeveer 2 a 3 cm aan het begin en eind overhoudt. De randen kun je later wegsnijden. Vervolgens lijm je alle stukken aan elkaar en verdeel je de vulzand over het kunstgras. En als laatste borstel je netjes de vezels van het kunstgras zodat het een mooi geheel wordt.1 Reactie

  1. Kunstgrassite says:

    Die bevestigingshaken, hoe bevestig je die dan juist?

Plaats een reactie