Hoe kcal berekenen?


Hoe kcal berekenen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Zoek op het product naar een etiket met voedingsinformatie. Als er geen etiket op het product zit, zoek deze informatie dan op het Internet op. Bepaal hoeveel gram proteïne het voedsel bevat. Vermenigvuldig het aantal gram proteïne met vier. Dit is het aantal kilocalorieën dat afkomstig is van de proteïnes.

Stap 2: Bepaal nu hoeveel gram koolhydraten in dit product zitten. Vermenigvuldig het aantal gram koolhydraten met vier. Dit is het aantal kilocalorieën afkomstig van de koolhydraten in het product.

Stap 3: Bepaal hoeveel aantal gram vet in het product zit. Vermenigvuldig dit getal met negen. Dit is het aantal kilocalorieën afkomstig van het vet in het voedsel.

Stap 4: Voeg het aantal kilocalorieën afkomstig van de koolhydraten, vetten en proteïnes om het totaal aantal kilocalorieën te bepalen.

Stap 5: Om het percentage van een bepaald ingrediënt van het voedsel te bepalen, deel dan het aantal kilocalorieën afkomstig van dit ingrediënt met het totaal aantal kilocalorieën. Als er bijvoorbeeld 45 kilocalorieën in een product met 90 kilocalorieën zit, zul je 45 door 90 moeten delen. Je hebt nu bepaald dat dit voedsel voor 50% uit kilocalorieën afkomstig uit vet bestaat.



Plaats een reactie