Hoe vierkante meter berekenen?


Hoe vierkante meter berekenen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Bereken de oppervlakte van een vierkante of rechthoekige kamer. Meet de lengte en breedte van de kamer in inches. Vermenigvuldig de getallen om de oppervlakte in inches te krijgen. Deel dit getal door 144, dit is de oppervlakte in vierkante voet.

Stap 2 Bereken de oppervlakte van een ronde kamer. Meet de diameter en deel het getal door 2, dit is de straal in inches. Vermenigvuldig de straal met zichzelf, dit is het kwadraat. Vermenigvuldig straal kwadraat met 3.14. Deel dit getal door 144, dit is de oppervlakte in vierkante voet.

Stap 3 Bereken de oppervlakte van een driehoekige kamer. Meet de basis en hoogte (de afstand van de top tot aan de basis) in inches. Deel de afmeting van de basis door 2. Vermenigvuldig de helft van de basis met de hoogte, dit is de oppervlakte in inches. Deel dit getal door 144, dit is de oppervlakte in vierkante voet.

Stap 4 Als je een kamer hebt met een meer complexe vorm, deel de kamer dan op in vierkanten, rechthoeken en driehoeken en bereken de oppervlakte van de verschillende delen. Tel deze getallen op om het totale oppervlakte te krijgen.Plaats een reactie