Hoe kaasfondue?


Hoe kaasfondue? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Meng de helft van de wijn met de maïzena in een grote roestvrij stalen pan en roer het
mengsel totdat de maïzena opgelost is.

Stap 2: Laat het wijn mengsel lichtjes sudderen op een laag pitje en voeg de kaas toe.

Stap 3: Snij de teentjes knoflook in de helft en voeg deze samen met peper toe aan het mengsel.

Stap 4: Roer terwijl de kaas aan het smelten is zachtjes door het mengsel en zorg ervoor dat de
temperatuur laag genoeg blijft zodat het mengsel qua temperatuur net onder het niveau blijft voor
het sudderen.

Stap 5: Dun, als de kaas volledig gesmolten en evenredig verdeeld is, het mengsel met de
overgebleven wijn. De kaas moet nu dik genoeg zijn om brood en fruit mee te bedekken.

Stap 6: Breng de gesmolten kaas over naar een fondue pot of serveer het in de kookpan. Vis de vier
knoflook teentjes uit de kaas.

Stap 7: Plaats de fonduepan op een groot bord.

Stap 8: Schik de vierkante stukjes brood, de appelschijfjes en de druiven op de plaat rondom de
fonduepan. Spies de stukjes brood en de stukjes fruit met een vork of met fondue spiesen en steek
deze in de fonduepan.



Plaats een reactie