Hoe fondue?


Hoe fondue? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Plaats de fonduepan op een stevige, vlakke en hittebestendige ondergrond dat stabiel staat en buiten het bereik van kinderen is.

Stap 2: Gebruik alleen gedenatureerd alcohol of vloeibare brandstof specifiek voor fondue. Gebruik slechts 0.10 liter van de vloeistof om een overmaat aan vlammen en brandgevaar te voorkomen. Veeg gemorst vloeistof meteen weg met een natte doek. Zet de brander stevig vast in de fondue stander.

Stap 3: Giet het gewenste aantal vloeistof in de fondue pan. Gebruik olie of bouillon voor vlees en wijn voor kaas. Plaats de fonduepan op de brander en plaats daarna een spetter scherm om te voorkomen dat vet uit de pan schiet en iemand pijn doet.

Stap 4: Steek het middelste gat van de brander niet aan met een aansteker maar met een luciferhoutje.

Stap 5: Stel de hoogte van de vlam in met de stelknop van de brander. Er bevinden zich kleine openingen aan de bovenkant waarmee je de luchttoevoer kunt bepalen. Kies meerdere openingen voor grotere vlammen en minder openingen voor kleinere vlammen. Het is meestal een goed idee om de vlammen zo laag mogelijk te houden om verschroeien te voorkomen.

Stap 6: Geef iedere gast een fonduevork om het vlees, de kaas of het fruit in de fonduepan mee te plaatsen en laat de gasten het eten naar hun smaak gaar koken.

Stap 7: Plaats wanneer je klaar bent met koken de deksel van de brander over de vlam om deze te blussen en laat de fonduepan staan totdat deze volledig afgekoeld is.



Plaats een reactie