Hoe boter maken?


Hoe boter maken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Als je volle melk gebruikt, onderscheid dan de room van de melk door de melk te laten staan in een koelkast voor 12 tot 24 uur, totdat de room naar de bovenlaag van de melk trekt. Gebruik een eetlepel of een diplepel om de room van de bovenlaag te verwijderen.

Stap 2: Laat de room staan in een kamertemperatuur totdat het 15.5 graden Celsius is.

Stap 3: Voeg de room in een jampot en sluit deze af met een deksel.

Stap 4: Schud de pot totdat de vetbolletjes uit de boter tevoorschijn komen en het overgrote deel van de vloeistof omgezet is in een zachte vaste stof.

Stap 5: Giet de botermelk uit de boter.

Stap 6: Voeg koud water aan de pot toe en schud met mate.

Stap 7: Plaats de kaasdoek over de top van de pot en giet af.

Stap 8: Spoel de boter af totdat de vloeistof die afgescheiden wordt helder is. Als er botermelk over is in de boter, geeft dit een zure smaak en zorgt het er voor dat de boter sneller bederft.

Stap 9: Plaats de boter op een koude ondergrond, zoals marmer of een houten snijplank.

Stap 10: Knijp de vloeistof uit de boter door houten spatels of lepels te gebruiken om de boter fijn te drukken en de vloeistof af te gieten.

Stap 11: Voeg ¼ tot ½ theelepel zout toe tijdens het roeren van de boter.

Stap 12: Vervorm de boter of plaats de boter in een kom met een deksel erop en plaats het in de koelkast. Bewaar het deel dat niet gebruikt wordt in de vriezer.



Plaats een reactie