Recept knolselderpuree


Recept knolselderpuree. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediƫnten

2 kwartels per persoon
1/4 liter gevogeltefond
1 deciliter port
25 centiliter vlierbessensiroop
25 centiliter wijnazijn
25 gram boter
1 knolselder
melk
een scheutje room
peper enzout

Stap 2. De bereiding

Bak de kwartels aan alle kanten totdat ze goudgeel zien.

Hierna op laag vuur verder laten garen in een pan met deksel.

Verwarm tussentijds de vlierbessensiroop en wijnazijn.

Voeg hier de port en gevogeltefond toe.

Kook het vocht tot ongeveer de helft in en bindt dit met de roux.

Roer vervolgens wat klontjes boter door de saus en breng peper en zout toe voor extra smaak.

Snijd vervolgens de knolselderij in stukjes.

Doe deze stukjes in een pan met melk, zodat de knolselderij onder staan.

Laat dit koken, totdat de knolselderij gaar is.

Pureer dan de knolselderij in bijvoorbeeld een blender.

Voeg af en toe wat melk toe en voeg voor extra smaak flink wat peper en wat zout toe.

Als laatste een scheutje room en de puree van knolselderij is klaar.

Serveer de kwartels op een bord, samen met de saus en de puree van knolselderij.

Smakelijk!



Plaats een reactie