Recept met aardappelpuree


Recept met aardappelpuree. Wij zochten het voor je uit:

Kook het gewenste aantal aardappelen (neem er zo’n 3 middelgrote per persoon).

Koken gaat sneller als je ze al in kleinere stukjes snijd. Kook in water met wat zout (zeker) en olie eventueel.

Giet af en pureer of beter nog: mix de aardappelen.

Voeg hierbij peper, zout en nootmuskaat, een beetje lookpasta als je hebt en een flinke klont boter.

Meer moet dat niet zijn. Geen gedoe met melk en room of eieren. Als je toch ‘platter’ wenst, room dan maar.

Puree is fantastisch bij gebakken vis.

Bijvoorbeeld een gebakken kabeljauwfilet (lichtjes met bloem en peper en zout ingesmeerd en op vrij hoog vuur elke zijde 2 minuutjes gebakken).

Maak nog een mosterdsausje simpel door een roux te maken (boter, evenveel bloem al roerend bij de gesmolten boter, melk) en naar smaak mosterd, peper en zout.

Mooi met mosterd met zaadjes in. Eventueel kan je als je visbouillonblokjes hebt de melk vervangen door een visbouillon.

Werk af met wat dille of peterselie.



Plaats een reactie