Hoe pasta koken?


Hoe pasta koken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Vul een grote pan driekwart met koud water.

Stap 2: Plaats de pan op het fornuis en stel de brander in op Hoog.

Stap 3: Wacht totdat het water begint te koken en voeg dan, afhankelijk van hoeveel pasta je maakt, één tot twee theelepels zout toe.

Stap 4: Voeg de gewenste hoeveelheid pasta aan het water toe en roer de pasta.

Stap 5: Breng het water opnieuw aan de kook.

Stap 6: Laat de pasta net zo lang koken als op de verpakking beschreven staat. Roer af en toe zodat de pasta niet elkaar kleeft.

Stap 7: Proef de pasta op de vroegst mogelijke kooktijd beschreven op de verpakking om te testen of de pasta klaar is. De pasta moet zacht aan voelen maar nog steeds stevig kauwbaar zijn (“al dente”, bekent “naar de tand” in het Italiaans). Als je nog steeds een kleine ring van ongekookt pasta ziet in het midden van de sliertenmassa dan betekent dit dat de pasta nog ongeveer een minuut moet koken. Houd er rekening mee dat de pasta kort door blijft koken wanneer je de pan van het fornuis haalt.

Stap 8: Haal de pot als de pasta klaar is meteen van de brander af en giet de inhoud voorzichting in een vergiet in het aanrecht.

Stap 9: Schud het overschat aan water los in het aanrecht.

Stap 10: Je kunt als je wilt een aantal druppels olijf olie gebruiken om te voorkomen dat de pasta kleverig is. Als je een pasta saus gebruikt, dan is dit niet echt nodig.

Stap 11: Serveer de pasta meteen op tafel.



Plaats een reactie