Hoe kaasfondue doen?


Hoe kaasfondue doen? Wij zochten het voor je uit:

Ingrediënten
2 c. droge witte wijn
1 tl. maïzena
2 teentjes knoflook
1/2 theelepel witte peper
2/3 pond Gruyere kaas
1/3 pond Cheddar kaas
1 Frans brood, in blokjes
1 stevige appel, in plakjes
1 bosje druiven

Instructies

Stap 1 Meng de helft van de wijn met de maïzena in een zware niet-reactieve pan en roer het samen tot de maïzena is opgelost.

Stap 2 Breng het wijnmengsel aan de kook op een laag vuur en voeg de kaas toe.

Stap 3 Snijd de teentjes knoflook door de helft en voeg ze toe aan het mengsel samen met de peper.

Stap 4 Roer langzaam tot de kaas smelt, houd altijd het vuur laag genoeg zodat het mengsel net blijft onder sudderen.

Stap 5 Als de kaas volledig gesmolten en glad is, dun het dan met de resterende wijn als dat nodig is. De kaas moet dik genoeg zijn om het brood en fruit te dekken.

Stap 6 Verplaats het mengsel naar een fondue pot of dien het in de kookpot. Vis de vier knoflook helften eruit en gooi.

Stap 7 Plaats de fonduepan op een grote schotel.

Stap 8 Leg de blokjes brood, gesneden appelen en druiven rond de fonduepan op het plateau. Spies de brood blokjes en het fruit met vorken of fondue speren en dompel ze in de fondue.



Plaats een reactie