Hoe kaas maken?


Hoe kaas maken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Maak een boodschappenlijst en zorg ervoor dat de basis benodigdheden voor het maken van
kaas op deze lijst staan. Je hebt voor het maken van kaas het volgende nodig: geitenmelk (ongeveer
2 liter), citroenen, koosjer zout en een kaasdoek. Je kunt eventueel ook karnemelk aan de lijst
toevoegen om de kaas extra romig te maken.

Stap 2: Verwarm de melk in een pan van roestvrij staal tot een graad of 85. Laat de melk sudderen
maar let er goed op dat de melk niet overkookt of aanbrandt.

Stap 3: Verwijder de melk van het gas en laat op het fornuis staan. Voeg citroen (of azijn) toe en blijf
roeren totdat de wrongels zich scheiden van de melkwei. Het mengsel bestaat nu als het goed is uit
dikke klonten ongerijpte kaas.

Stap 4: Vul een vergiet met de kaasdoek en verdeel de doek in meerdere lagen. Schep de wrongels

Stap 5: Laat de wrongels afkoelen en druk zoveel mogelijk vocht uit de wrongels. Plaats de wrongels
in een kom en zout deze in met zeezout. Je kunt ook andere specerijen gebruiken zoals Provençiale
kruiden.

Stap 6: Druk de wrongels die zich in de kom bevinden in elkaar of wikkel deze in de kaasdoek zodat je
een blok kaas kunt maken. Plaats de wrongels daarna minstens 1 tot 2 dagen in de koelkast voordat
je de kaas weer verwijdert en proeft.



Plaats een reactie