Hoe lasagne maken?


Hoe lasagne maken? Wij zochten het voor je uit:

1 pond rundergehakt
braadpan
800 – 900 gram tomaten purée
1 theelepel gemalen uien poeder
1 ½ theelepel gemalen knoflook poeder
1 eetlepel gedroogd basilicum
1 middelgrote steelpan
500g lasagne vellen
1 pond geraspte Mozzarella kaas
1 klein kuipje ricotta kaas
Parmezaanse kaas (niet verplicht)
Bakschaal van 25 cm bij 35 cm
Aluminium folie

Stap 1 Warm de oven voor op 180 graden Celsius. Je kunt er voor kiezen om het onderste ovenrek te bedekken met aluminium folie.

Stap 2: Braad de rundergehakt of gemalen kalkoen in een braadpan gaar of snij en vermaal, als vegetarisch alternatief, de sojabonen of de aubergine. Giet het vet van het vlees af. Laat de tomatenpuree samen met het knoflook, de ui en het basilicum in een middelgrote steelpan sudderen. Voeg een klein beetje water aan de saus toe om deze uit te dunnen. Voeg het vlees aan de zout toe.

Stap 3: Breng met een lepel een laag van de tomaten saus aan op de bodem van de ovenschaal. Plaats over de gehele breedte drie ongekookte lasagne vellen naast elkaar over de saus. Breng een extra laag tomaten saus aan over de vellen zodat deze goed bedekt zijn. Strooi de mozzarella kaas over de saus en breng daarna met een lepel de ricotta kaas aan. Blijf doorgaan met het aanbrengen van lagen saus, lasagne vellen en kaas totdat de ovenschaal bijna vol zit.

Stap 4: Eindig met een laag mozzarella kaas en rasp eventueel een klein beetje Parmezaanse kaas hier boven. Bedek de schaal met aluminiumfolie.

Stap 5: Plaats de schaal in de oven en laat deze zo’n 1.5 tot 2 uur in de oven staan. Verwijder de laatste paar minuten de aluminiumfolie. Wanneer de lasagna dikker is geworden en wanneer je gemakkelijk met een mes doorheen kunt snijden, kun je de schaal uit de oven halen.



Plaats een reactie