Hoe maak je lasagne?


Iedereen heeft wel eens zin in een verse lasagne .Hier staat stap voor stap uitgelegd hoe je dit het beste aanpakt om een heerlijke lasagne op tafel te toveren.
Hoe maak je lasagne? Wij zochten het voor je uit

Stap 1. De ingrediënten

Lasagnabladen, blikken tomatenblokjes, ajuin, paprika, sneedjes gekookte hesp of gehakt, gemalen kaas, bakboter, knorblokjes groentenbouillon, water. Voor de witte – of kaassaus: melk, boter , bloem en kruiden.

Stap 2. De bereiding

Maak de tomatensaus met alle ingrediënten, stoof ajuin en andere groenten in een beetje boter, indien bijna gaar, gaar laten koken samen met het gehakt (of indien vetbeperking: gehakt appart bakken en op een keukenrolpapier laten uitlekken, daarna aan de saus toevoegen indien je geen hesp gebruikt)
Saus kan je dik maken van de groenten indien je kind niet graag groenten eet is dit de uitgelezen manier, je kan ze immers heel fijn mixen en dan moet je de saus ook bijna niet binden vermits je iets of geen water moet toevoegen. Binden met maizena. Op smaak brengen met peper, zout en muskaatnoot (niet veel er zitten reeds knorblokjes in de saus).

Maak ondertussen ook de bechamelsaus, boter smelten, bloem doorroeren, melk bijvoegen en al roerend aan de kook brengen. Goed kruiden. Je kan hier al kaas aan toevoegen en er kaassaus van maken, maar het hoeft niet omdat kinderen niet houden van de sterke kaassmaak.

De overschotel invetten en dan begin je met een laagje tomatensaus en lasagne blaadjes, weer tomatensaus, weer lasagne blaadjes, na de tweede laag kan je indien je hesp verkoos boven gehakt, hier de schijven hesp leggen en er een laagje witte saus tussen doen, en dan weer verder bouwen tot de gewenste hoogte, eindigen met een dikkere laag witte saus en overvloedig gemalen kaas overstrooien, hier en daat een puntje bakboter op de kaas leggen en bakken op 200 ° +/- 30 a 45 min. Een paar min onder de gril.

Smakelijk!Plaats een reactie