Hoe gitaar spelen?


Hoe gitaar spelen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Maak jezelf bekend met de chromatische toonladder van het fretboard. Dit klinkt ingewikkeld, maar het is eigenlijk gewoon de basis van het spelen (noten/akkoorden) op de gitaar en het loopt als ABCDEFG en dan weer terug naar A. Leer meer over deze toonladder en zoek elke noot (ABCDEFG) op het fretboard.

Stap 2 Leer meer over akkoorden en hoe je ze moet spelen. Een akkoord is een verzameling noten die resulteert in het geluid van een bepaalde chromatische noot. Bijvoorbeeld, als je je vingers op de tweede fret van de 2e, 3e en 4e snaar plaatst en alle 6 snaren tegelijk aanslaat, speel je een A-akkoord. Leer de basis ABCDEFG akkoorden.

Stap 3 Leer over majeur en mineur. Elk van de 7 akkoorden heeft 2 versies, majeur en mineur. Het bovenbeschreven akkoord is het A majeur akkoord. Plaats je vinger 1 fret lager op de 4e snaar om het A mineur akkoord te maken. Speel beiden en luister naar het verschil.

Stap 4 Experimenteer met vingerzetting technieken. Vingerzetting is hoe je de vingers van je linkerhand op de frets plaatst om akkoorden te maken (tenzij je linkshandig bent). Je kan de vingerzetting technieken volgen die in de boeken genoemd worden, totdat je zeker genoeg bent om deze zelf te maken.

Stap 5 Experimenteer met pluk/tokkel technieken. Zodra je het snel wisselen van akkoorden hebt geleerd, begin je waarschijnlijk met het uitproberen van het plukken van enkele noten, dit kan met behulp van een gitaar plectrum of je vingers. Er zijn diverse manieren om verschillende geluiden uit je gitaar te krijgen. Wanneer je in deze fase van gitaar leren spelen bent aangeland, ben je goed op weg.Plaats een reactie