Hoe een venkel snijden?


Hoe een venkel snijden? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Maak de venkel goed schoon met lopend water. Schud het overtollige water af of laat de venkel een poosje drogen voordat je begint met snijden.

Stap 2: Plaats de venkel horizontaal op de snijplank. Gebruik een mes om de bovenkant van de venkel vanaf ongeveer een halve tot een cm van de knop af te snijden. Bewaar de stengels en de bladeren om deze voor andere recepten te gebruiken.

Stap 3: Pel de buitenste laag van de venkelbol met behulp van een schilmes. Bestudeer de bol aandachtig voor verkleuring en aanwijzingen van rot. Verwijder alle delen die er niet appetijtelijk uit zien met het schilmesje.

Stap 4: Zorg ervoor dat de venkelbol stevig op de snijplank staat. Snijd de bol verticaal door het midden. Wees hier extra voorzichtig aangezien de bol dankzij haar ronde vorm gemakkelijk gaat rollen of bewegen.

Stap 5: Verdeel beide helften met de platte zijden naar onderen over de snijplank. Snij de venkel in plakken door beide helften opnieuw verticaal door het midden te snijden zodat deze wordt gevierendeeld. Als het recept om nog kleinere plakken vraagt, kun je deze opnieuw in kleinere stukken verdelen.Plaats een reactie