Hoe moet je glas snijden?


Hoe moet je glas snijden? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Was en droog het onbesneden glas grondig om fijne stof deeltjes te verwijderen die het wiel van de glassnijder kunnen hinderen.

Stap 2. Schets de vorm die je wilt uitsnijden door onderaan het glas een patroon af te plakken of het patroon op het glas na te trekken met een vet potlood. Kies vormen die in rechte of bijna rechte lijnen kunnen uitgesneden worden tot je je gemakkelijk voelt met de manier waarop je inkepingen in glas maakt en het af breekt.

Stap 3. Plaats de glassnijder op de oppervlakte van het glas, met het snij wiel direct parallel met de oppervlakte.

Stap 4. Begin aan 1 kant van de glasplaat en keep het zachtjes in met het snij gereedschap, langs de langste rechte lijn van het patroon helemaal tot aan de andere kant van de glasplaat.

Stap 5. Breek het glas door een potlood onder de inkeping lijn te plaatsen en gelijke druk op het glas uit te oefenen aan iedere kant van het potlood.

Stap 6. Plaats de glassnijder aan de nieuwe rand langs je patroon, en maak een inkeping met rechte lijn langs je patroon helemaal tot aan de andere rand van de glasplaat.

Stap 7. Breek het glas langs de tweede inkeping lijn door een potlood onder de inkeping lijn te plaatsen en gelijke druk uit te oefenen aan iedere kant van het potlood.

Stap 8. Ga door met inkepingen te maken langs je patroon, vanaf de nieuw gesneden rand naar de uiteinden van de glasplaat. Wees niet verbaasd als deze methode van rechte inkepingen maken wil zeggen dat je soms glas wegsnijdt van kleine stukjes van het patroon. Een reeks van rechte sneden zal in tegenstelling tot 1 of 2 zwaaiende bochten, altijd nettere sneden geven die meer de neiging hebben om te af breken waar jij het wilt.

Stap 9. Ga door met inkepingen te maken op de glasplaat en het glas in rechte lijnen af te breken, van de ene kant naar de andere, langsheen het patroon, tot dat je het patroon helemaal uit het glas hebt gehaald.Plaats een reactie