Hoe plexiglas snijden?


Hoe plexiglas snijden? Wij zochtne het voor je uit:

Stap 1: Gebruik een liniaal of een meetlint om de dikte van het plexiglas dat je wilt zagen. Dunnere lagen plastic hebben de neiging om in kleine stukjes te breken. Om dit risico te verkleinen voorkomen zul je een zaagblad met extra tanden moeten kiezen.

Stap 2: Zoek de zaagbladen die je gaat gebruiken uit op de hardheid en de dikte van het plexiglas. Het kan zijn dat je tijdens het zagen twee of meerdere zaagbladen moet wisselen aangezien hard materiaal als acryl sneller in kleine stukjes splijt dan zachtere materialen. Zachtere acryl materialen zullen sneller smelten waardoor je juist moet kiezen voor een zaagblad met minder tanden om effectief te kunnen blijven zagen.

Stap 3: Zet nadat je een zaagblad hebt uitgezocht deze vast op je zaag. Voor het zagen van plexiglas zijn een tafelzaag of een cirkelzaag zijn het meest geschikt. Welke van deze twee zaagmethodes je gebruikt is afhankelijk van jouw voorkeur of welke zaag in jouw bezit is.

Stap 4: Zet voordat je begint met zagen een veiligheidsbril op. Het is ontzettend belangrijk om je ogen te beschermen vanwege de stukjes plastic die mogelijk de lucht in schieten.

Stap 5: Plaats de plexiglasplaat op de werkbank en begin met zagen. Als je veel plastic snippers de lucht in ziet gaan, kan het zijn dat je je zaagblad moet wisselen voor een zaagblad met meer tanden. In het geval dat het glas begint te smelten, zul je juist voor een zaagblad met minder tanden moeten kiezen. Pas na een paar keer zagen zul je erachter komen welk zaagblad (of combinatie van zaagbladen) het best werkt.

Stap 6: Gebruik een vel zandpapier met fijne korrels om de ruwe randen van het afgezaagde stuk plexiglas glad te strijken.Plaats een reactie