Hoe een review schrijven?


Hoe een review schrijven? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Bekijk de film. Zelfs als je er zeker van bent dat het een slechte film is. Je wilt niet alleen films kijken waarvan je weet dat je ze goed gaat vinden.

Stap 2: Maak aantekeningen gedurende de film. Schrijf de namen op van de acteurs, de regisseur en de scenarioschrijver. Noteer de speeltijd van de film en de waardering.

Stap 3: Neem de tijd om de film in te laten zinken. Denk een aantal uur na voor je begint met schrijven. Laat je waardering of je afkeuring een klein beetje wegebben zodat je niet te geƫmotioneerd begint met schrijven.

Stap 4: Bepaal wie je publiek is. Als het een algemeen publiek is dat een krantenartikel leest of het een groep van film-fanaten is die elk stukje van de film willen ontleden.

Stap 5: Ga naar huis toe en begin met schrijven. Begin met een introductie. De meeste film-recensie
lezers willen vermaakt worden met de recensie dus denk aan een gevatte zin om de lezer te binden of een thema voor je recensie.

Stap 6: Begin met het schrijven van de recensie. Vertel de basis van het plot en de grote gebeurtenissen in de film maar geef niet de verrassende plot omwentelingen of het einde weg. Film recensies zijn meestal tussen de 250 en 500 woorden.

Stap 7: Breng belangrijke delen van de film voort in de discussie. Deel je mening over de regie, de acteurs en de fotografie.

Stap 8: Laat je recensie voor een aantal uur afkoelen en kijk er dan opnieuw naar met frisse ogen en maak aanpassingen.Plaats een reactie