Hoe sollicitatiebrief schrijven?


Hoe sollicitatiebrief schrijven? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Ga op zoek naar een vacature, tip voor een baan of een advertentie die u interesseert, en zorg ervoor dat u echt in aanmerking komt voor de functie. Drukke werkgevers ontvangen soms honderden brieven, dus niet hun tijd of de uwe verspillen.

Stap 2 Pas de stijl van het briefhoofd en het papier van uw sollicitatiebrief aan zodat het overeenkomt met die van uw CV. Dit helpt om een solide eerste indruk te maken.

Stap 3 Sla de aanhef over als u niet weet wat de naam is van degene die uw CV zal bekijken. Het is het beste om een brief aan een bepaald persoon te richten, bel daarvoor het bedrijf om te zien of de receptionist u aan een naam en titel kan helpen.

Stap 4 Trek meteen de aandacht van de lezer, zorg ervoor dat hij of zij wil blijven doorlezen. U moet uzelf zo vroeg mogelijk van de rest onderscheiden.

Stap 5 Vermeld in de eerste paragraaf, waar u de vacature heeft gezien en waarom u geïnteresseerd bent.

Stap 6 Bereik een professioneel imago in de tweede en derde alinea door te wijzen op uw belangrijkste prestaties en kwalificaties. Let erop uw CV niet letterlijk te citeren.

Stap 7 Maak duidelijk wat u kunt bijdragen aan de organisatie van de werkgever in plaats van hoe u hoopt te profiteren van deze potentiële relatie. Dit laatste kunt u bediscussiëren in het interview.

Stap 8 Herinner, in de laatste paragraaf, uw lezer eraan dat uw CV uw kwalificaties, ervaring en opleiding verder zal uitleggen. Vraag een persoonlijk gesprek aan, en geef de tijden waarop u beschikbaar bent.

Stap 9 Sluit uw brief af door de lezer te vertellen dat u zich verheugt om iets van het bedrijf te horen, en toon nogmaals uw enthousiasme om meer over de positie te leren.

Stap 10 Controleer uw document op spelling en grammatica, kijk in een stijlen boek indien nodig. Onzorgvuldigheid maakt een slechte indruk op werkgevers.Plaats een reactie