Hoe een pup kiezen?


Hoe een pup kiezen? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1. Maak enkele beslissingen voor je begint rond te kijken naar puppy’s. Moet je een rasechte hond hebben of ben je even gelukkig met een gemengd ras? Het antwoord op deze vraag zal je op een van de twee paden brengen om de perfecte puppy te vinden.

Tip 2. Doe enkele online testen gemaakt om vast te stellen wat soort hond het best bij jou levensstijl past. De testen zijn kort en leuk, en kunnen je op lange termijn veel hoofdpijn, geld en verdriet besparen.

Tip 3. Doe je huiswerk. Als je beslist hebt dat je een bepaald ras puppy wilt, leer dan zoveel mogelijk over het ras. Verschillende rassen komen met verschillende genetische gevoeligheden voor ziektes, anderen hebben dan weer persoonlijke of gedrag eigenschappen die eigen zijn aan hun ras.

Tip 4. Zoek een verantwoordelijke fokker. Ga bij een gekende bron, zoals een Fokker organisatie, om zeker te zijn dat jij je puppy niet bij een puppy fabriek koopt (dit zijn fokkers die vooral op geld uit zijn en vaak de honden teveel laten fokken). Nog een beter idee is om een hond te adopteren bij je lokale hondenkennel. Meeste gekende hondenkennels zullen ervoor zorgen dat de puppy in goede gezondheid is alvorens het wordt afgestaan voor adoptie. Koop nooit een puppy bij de dierenwinkel. Meeste dierenwinkels halen hun honden bij puppy fabrieken (puppy mills). De bedoeling van puppy fabrieken of puppy boerderijen is om geld te verdienen door zoveel mogelijk puppy’s te produceren, en verkopen op een zo kort mogelijke tijd. Dit is wreed en ongezond voor de teefjes en hun puppy’s, en in sommige staten zelfs illegaal. Meeste puppy’s die in puppy fabrieken geboren worden, worden verkocht aan dierenwinkels.

Tip 5. Vermijd om de vergissing te maken om in de thuis van de puppy’s binnen te stappen, naar de schattigste te wijzen, en het mee naar huis te nemen. Je zou deze techniek ook niet gebruiken om een zetel of bed te kopen, dus gebruik het ook niet om je beste vriend uit te kiezen. Honden zijn een investering voor lange tijd, dus neem je tijd en denk goed na over je keuze.

Tip 6. Sta erop dat de puppy tenminste 8 weken oud is alvorens je het scheid van de moeder. Als je de verkoper of kennel vertrouwt, bied dan aan om nu voor de puppy te betalen als zij bereid zijn om de puppy nog even bij de moeder te laten. Honden leren hun jongen van 6 a 8 weken enkele belangrijke lessen, die moelijker zullen zijn voor hen om van jou te leren. Een goed voorbeeld hiervan is: Teefjes leren hun jonge puppy’s om niet te hard te bijten, zelfs niet tijdens het spelen.Plaats een reactie