Hoe een laptop kiezen?


Hoe een laptop kiezen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Kies een scherm grote dat je het meest aantrekkelijk vind. Laptops met scherm grotes van 12 inches en kleiner zijn licht in gewicht en heel draagbaar, maar hun prestaties zijn minder dan grotere laptops in dezelfde prijs klasse. Laptops met een scherm grote van 15 inches en groter zijn gemakkelijker te gebruiken voor lange periodes zonder te ogen teveel te vermoeien en zijn vlugger dan kleine laptops in dezelfde prijs klasse. Alhoewel, deze zijn zwaarder en moeilijk te dragen. Laptops met een scherm grote van 13 a 14 inch zijn een goed compromis tussen draagbaarheid en prestatie vermogen.

Stap 2. Kies tussen een Windows of Mac laptop. Windows laptops zijn vaak goedkoper en Windows is het besturings systeem waar de meeste computers mee vertrouwd zijn. Indien je al een Windows computer hebt, zal de meeste software die je hebt werken op een Windows-based laptop. Mac laptops gebruiken een ander besturings systeem, dit wil zeggen dat je gelijkwaardige functionerende software zal moeten zoeken voor enkele van je Windows programmas. Alhoewel, Macs komen met voorgelade software voor het bewerken van beelden, audio en video. Macs gebruiken vaak componenten met een hoog prestatie vermogen.

Stap 3. Kies een laptop met een design dat jezelf aantrekkelijk vind, en met een klavier en track pad dat het meest efficient voor je is. Sommige laptops hebben gestructureerde trackpads terwijl andere zachte trackpads hebben. Sommige gebruiken afgeschuinde toetsen, terwijl andere dan weer “island” type toetsen gebruiken. Sommige laptops hebben toegewijde numerieke toetsen borden, andere dan weer niet. Al deze factoren kunnen voor of nadelen zijn, dit hangt af van je werk stijl. Indien mogelijk, test de laptop in de winkel alvorens hem te kopen.

Stap 4. Kies een laptop met de hoogste snelheid componenten die je je kan veroorloven. Vanaf de publicatie datum , is de IntelCore i7 de snelste processor (gegevens verwerker) op de markt. De Core i5 en i3 processors zorgen ook voor een hoog prestatie vermogen, terwijl andere zoals de Intel Pentium en Intel Atom geschikt zijn voor de minder veeleisende gebruiker. Een laptop zou niet minder dan 2 GB RAM mogen hebben. Het is ook handig een laptop te kopen met een grotere harde schijf dan je denkt nodig te hebben, omdat over tijd gebruikers vaak meer geheugen en opslag ruimte gebruiken.Plaats een reactie