Hoe een laptop op tv aansluiten?


Hoe een laptop op tv aansluiten? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Kijk na of de televisie de juiste connecties heeft. Oudere modellen zijn niet uitgerust met de nodige connecties om een laptop aan je televisie aan te sluiten. Een S-Video connectie is de meest voorkomende connectie. (kijk naar resources, voor voorbeelden van S-Video kabels).

Stap 2. Kijk na of de laptop een Video heeft met de mogelijkheid om aan televisie aan te sluiten. Niet alle laptops komen uitgerust met een TV-out video kaart. Een andere optie is om een Mpeg decoder kaart te installeren indien de laptop de juiste aansluitingen niet zou hebben. Het nadeel van de Mpeg kaart is dat het geen Divx of .mov files kan spelen.

Stap 3. Neem de juiste kabel om de PC laptop en televisie aan te sluiten. S-video kabels zijn de meest voorkomende en het gemakkelijkst om aan te sluiten. VGA is nog een andere kabel optie. VGA is een gewone monitor kabel dat de twee verbind. Deze optie geld alleen voor HDTV’s.

Stap 4. Sluit de laptop aan de televisie aan. Zorg ervoor dat zowel de laptop als televisie uitstaat alvorens ze aan te sluiten. Als je de televisie aanzet zorg er dan voor dat de juiste video instelling ingesteld is. Bijvoorbeeld, als een S-video kabel gebruikt is zet dan de video instelling op je televisie op “S video”. Zet de video output op je laptop naar de juiste oorsprong. Raadpleeg de handleiding van je laptop hiervoor, omdat de stappen om de instellingen te veranderen, verschillen van model tot model.Plaats een reactie