Hoe je laptop sneller maken?


Hoe je laptop sneller maken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Deinstalleer onnodige programmas. Als je veel programmas in de achtergrond laat werken (ook bekend als “bloatware”) kan je systeem enorm vertragen. Om in Windows Vista of Windows7 een lijst te bekijken van geinstalleerde software, klik dan op het start menu. In de zoekbalk type je; “verwijder of voeg programmas toe” en druk dan op enter. Een lijst met programmas zal verschijnen. Indien je een programma hebt geinstalleerd dat je niet meer gebruikt, klik dan op “deinstalleer”. Windows zal je door het deinstallatie process leiden.

Stap 2. Installeer en gebruikt een goede register cleaner.

Stap 3. Check je computer voor spyware. Dit is een soort software dat in de achtergrond werkt en je gebruik in de gaten houd, en zo informatie naar bedrijven stuurt zonder jouw toestemming.

Stap 4. Installeer een antivirus software pakket. Dit kan mischien onproduktief lijken, maar antivirus software houd kwaadaardige software tegen om je systeem binnen te sluipen en het meer te vertragen dan je antivirus software ooit zal doen.

Stap 5. Hou grote files van je bureaublad. Indien je veel van het internet download is de kans groot dat je het op je bureablad bewaard. Indien je bureablad er rommelig uitziet, verhuis de minder belangrijke files dan naar een aparte folder. Dit zal ervoor zorgen dat je computer ze niet moet volgen iedere hij aanstaat.

Stap 6. Zet Windows Aero uit. Aero maakt de kantjes van windows mooier (half doorzichtig), je computer zal er “zachter uitzien”. Indien je computer al deze grafische beelden niet aankan zal Aero ze vastzetten, klik rechts met de muis eender waar op je bureablad en kies “personaliseer” in het drop down menu. In de lijst dat verschijnt scroll je naar beneden en kies je voor “Windows klassiek”.

Stap 7. Upgrade je geheugen. Als je de beste prestaties wenst zonder programmas op te offeren is het aan te raden om je geheugen te upgraden. Dit kost rond de 50 a 70$ voor laptops en de meeste kleinere computerzaken doen dit gratis. Een memory upgrade is de meest kost efficiente prestatie booster voor laptops.Plaats een reactie