Hoe een paard verzorgen?


Hoe een paard verzorgen? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1 Vind een voldoende grote stal. Een 4-bij-4 stal is voldoende voor de meeste paarden. Grotere paarden hebben meer ruimte nodig.

Tip 2 Als het even kan, geef je paard een stal met aangrenzende koppelweide, zodat hij naar binnen en buiten kan.

Tip 3 Zorg ervoor dat het paard voldoende vers water heeft. Er zijn automatische drinkbakken die het water in de schaal op een bepaald niveau houden. Het nadeel van een automatische drinkbak is dat je niet kunt bijhouden hoeveel het paard drinkt en sommige paarden houden niet van automatische drinkbakken. Als je er een gebruikt, controleer dan regelmatig of hij nog werkt. U kunt het water ook in een emmer doen. Als u een emmer gebruikt, zorg er dan voor dat het paard altijd tenminste 30 liter beschikbaar heeft.

Tip 4 Voer graan uit een kribbe of uit een emmer of diervoeder pan op de grond. Wanneer je graan op de grond legt, kan je paard zand binnekrijgen, en dit kan leiden tot koliek.

Tip 5 Beslis of je hooi voert vanuit een hooiruif of de vanaf de grond. Sommige mensen geven de voorkeur aan de hooiruif, want het houdt het hooi van de grond. Anderen geven de voorkeur aan hooi op de grond, omdat het de natuurlijke graas houding van het paard nabootst (hoofd naar beneden).

Tip 6 Stallen van hout zijn het meest paard-vriendelijk. Stallen van cement of beton kunnen een paard zijn voet of been beschadigen als deze schopt. Echter, sommige paarden zullen kauwen op houten stallen, dus zorg ervoor dat blootgesteld hout is bedekt met een stof die gericht is om te voorkomen dat er op het hout gekauwd wordt of met metaal.

Tip 7 Zorg ervoor dat de schuur voldoende ventilatie heeft. Bacteriƫn vermenigvuldigen in muffe gebieden. Open deuren om voldoende luchtcirculatie mogelijk te maken.

Tip 8 Paarden produceren tot 20 kilo mest en urine per dag. Houd de stal schoon en zorg dat de vloeistoffen voldoende kunnen weglopen of worden opgezogen door de onderlaag.

Tip 9 Kies een onderlaag die comfortabel is voor het paard. Er zijn vele soorten beschikbaar zoals zaagsel, schaafsel, houtpellets, versnipperd papier en rijst rompen. Onderzoek wat er beschikbaar is in de omgeving.

Tip 10 Geef je paard zo veel mogelijk buitentijd. Paarden hebben een grote, open ruimte nodig om te rennen en te spelen.

Tip 11 Twee paarden op hetzelfde moment buitenlaten kan de beweging die beide paarden krijgen vergroten. Maar zoek de partners zorgvuldig, paarden kunnen agressief zijn naar elkaar.

Tip 12 Houd vliegen onder controle. Gebruik vliegen sprays op het paard en let erop dat je de ogen van het paard beschermt. Overweeg een vliegenmasker te gebruiken voor het paard, om vliegen uit zijn ogen te houden.Plaats een reactie