Hoe moet je guppies verzorgen?


Hoe moet je guppies verzorgen? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1. Hou de Ph waarde in de tank (zuurgraad) tussen 6.8 en 7.6 te allen tijde. Gebruik een water test kit om de pH waarde van het water in je guppy tank vast te stellen. Indien nodig pas de pH waarde dan aan, volg de richtlijnen die bij de water test kit staken.

Tip 2. Geef de guppy’s een constante water temperatuur tussen 75 en 85 graden. Hecht een verwarming element aan de tank en stel het af op de juiste temperatuur. Kijk de thermostaat regelmatig na om er zeker van te zijn dat de temperatuur binnen het juiste veld blijft.

Tip 3. Hecht een biologische filter aan de tank, dit zal helpen om een goede water kwaliteit te behouden. Een biologische filter verwijderd bacteriën en vuil uit het water zodat het water schoon blijft.

Tip 4. Voeg levendige of plastiek planten toe aan de tank, dit geeft de guppy’s een plek om hen te verstoppen indien nodig. Samen met een luchtsteen en algen eter, zullen de planten het water schoon houden en de uitwisseling van zuurstof/koolstofdioxide verbeteren.

Tip 5. Supplementeer het dieet van je guppy’s met proteïne. Vissenvoer is eten voor guppy’s, maar jonge pekel garnaaltjes en witte wormen zijn een lekkere proteïne hap. Volg de richtlijnen op het label voor de juiste hoeveelheden wanneer je voedsel supplement geeft. Guppy’s eten beter wanneer ze 3 kleine maaltijden per dag krijgen in plaats van 1 grote maaltijd.Plaats een reactie