Hoe een konijn verzorgen?


Hoe een konijn verzorgen? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1. Weet dat konijnen in veel verschillende rassen voorkomen. Zie de website met Hulpbronnen onderaan om meer te leren over de verschillende rassen.

Tip 2. Overweeg dat konijnen klaar zijn geadopteerd te worden eens ze acht weken oud zijn. Er kunnen uitzonderingen zijn waar het langer kan duren, maar dit is het gemiddelde.

Tip 3. Overweeg het konijn zo jong mogelijk te kopen. Ze zijn gemakkelijker te trainen als ze jong zijn. Het wordt moeilijker als ze ouder worden. Eigenlijk, zijn konijnen het agressiefst als ze zes maanden oud zijn.

Tip 4. Tijdens je zoektocht naar een konijn, let goed op de ogen en neus. Deze mogen geen korsten hebben en geen lopende neus.

Tip 5. Weet dat de urine van het konijn helder moet zijn. Konijnen hebben sterk ruikende urine, maar het mag niet troebel zijn. De uitwerpselen moeten stevig en hard zijn, niet lopend.

Tip 6. Weet dat konijnen ook onvruchtbaar of gecastreerd kunnen worden zoals honden en katten. Dit is een goed idee daar konijnen vlug vermenigvuldigen. Castratie vermindert ook het agressief gedrag bij mannelijke konijnen, net zoals bij katten en honden. Konijnen hebben ook inentingen nodig, dus een afspraak maken bij de veearts is een goed idee.

Tip 7. Zorg goed voor je konijn zodat het een lang leven heeft samen met de familie. Konijnen hebben de eigenschap om gehecht te geraken aan hun verzorger, zodat ze hun liefde kunnen teruggeven.Plaats een reactie