Hoe een oester openen?


Hoe een oester openen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Kijk na of de schelp van de oester stevig gesloten is, dit geeft aan dat de oester leeft. Indien de schelp open is, gooi de oester dan weg.

Stap 2. Hou de oester met 1 hand onder koel stromend water, terwijl je met een schrobborstel in de andere hand de schelp zachtjes afschrobt. Spoel de schelp af om zand en gravel dat zich op de buitenkant bevind te verwijderen. Zet de oester op de kant.

Stap 3. Doe beschermende handschoenen aan, neem de oester in 1 hand vast met de kleinere kant van de omgedraaide schelp naar boven. Het vlees en sappen van de oester bevinden zich in de grotere onderste helft van de schelp.

Stap 4. Steek de tip van het oestermesje in een uiteinde van de lip van de oesterschelp. Dit is het deel van de schelp dat zich zal scheiden en je toelaten om aan het oestervlees te geraken. Steek het oestermesje stevig door de lip van de schelp tot het mesje de andere kant van de schelp raakt. Hou de oester gelijk – dit zal ervoor zorgen dat je niet morst met de vloeistof die in de schelp zit.

Stap 5. Haal de bovenste en onderste helft uit elkaar met je hand in de beschermende handschoen, zorg ervoor dat je niet morst met de vloeistof die in de oester zit. De schelpen zullen nog niet helemaal uit elkaar geraken in dit stadium.

Stap 6.Met het oestermesje, snij je de spier door die de bovenste en onderste helft van de oesterschelp verbinden. Verwijder de bovenste helft en gooi het weg. Hou de onderste helft van de oesterschelp gelijk.

Stap 7. Steek het oestermesje onder het vlees om het los te maken van de schelp. Veeg zand of gravel dat nog op het vlees zit eraf met je vingers. De oester is nu klaar om opgegeten te worden.



Plaats een reactie