Hoe cranberries drogen?


Hoe cranberries drogen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Verwarm je oven voor op 100 graden Celsius

Stap 2: Kies voor harde, rijpe cranberry’s en spoel deze grondig af. De kwaliteit van het eindproduct is afhankelijk van de kwaliteit van de verse bessen.

Stap 3: Vul een grote kookpan halverwege vol met water en breng het aan de kook. Giet alle cranberry’s zodra het water aan de kook is in het water en zorg dat alle bessen bedekt zijn. Hierdoor behouden de bessen hun prachtige rode kleur en zullen ze open springen.

Stap 4: Laat de cranberry’s in het water weken totdat hun schil breekt. Het is de bedoeling dat de schil van de bessen goed open breekt anders kan het een behoorlijke lange poos duren voordat de bessen opgedroogd zijn. Laat de bessen in het water staan totdat alle bessen zijn open gesprongen.

Stap 5: Giet zodra alle bessen zijn open gesprongen het water af. Gebruik keukenpapier om de bessen voorzichtig droog te deppen.

Stap 6: Bedek de bakplaat met een aantal lagen keukenpapier. Je hebt waarschijnlijk drie lagen nodig om het oppervlak van de bakplaat te bedekken. Leg zodra deze laag van keukenpapier is aangebracht een laag bakpapier op de eerste laag.

Stap 7: Verdeel de cranberry’s over het bakpapier in een enkele laag en plaats daarna de bakplaat in de voorverwarmde ogen.

Stap 8: Verlaag de oventemperatuur naar 70 graden Celsius en laat de cranberry’s langzaam afkoelen. Dit proces duurt ongeveer acht uur. Houd de bessen in de gaten en haal ze uit de oven wanneer ze klaar zijn. Afhankelijk of je liever knapperige of taaie bessen hebt kun je de bessen langer in de oven laten staan.

Stap 9: Berg de opgedroogde cranberry’s op in een afgesloten glazen of plastic container. De bessen kunnen, wanneer opgeborgen, vijf jaar lang gegeten worden.Plaats een reactie