Hoe moet je mais drogen?


Hoe moet je mais drogen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Pel het omhulsel van de maïskolf en gooi het weg. Verwijder de zijde strengen rond de kolf of zoveel mogelijk althans. Spoel de mais af met schoon water om zeker te zijn dat alle insecten en vuilrestjes verwijderd zijn. Snij de lange uiteinden rond de kolf waar het aan de steel groeide eraf; gooi deze uiteinden weg.

Stap 2. Voorverwarm de oven op 65.5 graden Celsius. Breng een grote pot met water aan de kook. Gooi ieder stuk mais voor 4 minuten in het kokende water om het te laten bleken. Verwijder ieder stuk mais met een tang en leg ze voor 4 minuten in een grote pot met ijswater om de kook procedure te beëindigen.

Stap 3. Leg de stukken mais op bakrekken. Leg ze niet op elkaar daar dit het gelijkmatig drogen zal hinderen. Plaats zoveel rekken in de oven als er ook maar in passen.

Stap 4. Doe de oven open met een doek als je een elektrische oven gebruikt, dit om de stoom te laten ontsnappen. Als je een gasoven gebruikt laat je de deur dicht. Draai de bakrekken iedere 2 uur om zodat het gelijkmatig droogt. Plaats de bovenste rekken naar onderen, en omgekeerd. Draai de rekken ook 180 graden, zodat wat eerst vooraan in de oven stond, nu achteraan staat.

Stap 5. Kijk de mais na als het drogen bijna gedaan is. Ieder stuk mais zou nu broos moeten aanvoelen. Ieder stuk mais varieert in grootte en water inhoud zodus is de kooktijd ook verschillend; 8 uur is een gemiddelde. Het drogen kan langer duren bij grotere bundels of grotere stukken mais.

Stap 6. Laat het drie dagen uit de oven drogen, alvorens het te bewaren in een container geschikt voor droog voedsel.Plaats een reactie