Hoe bloemen drogen?


Hoe bloemen drogen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Leg een laag van 2.5 cm silicagel op de bodem van een doos geschikt voor magnetron gebruik. Gebruik een doos dat diep genoeg is om bloemen in te zetten zonder dat de kroonblaadjes boven de rand uitsteken.

Stap 2. Zet de bloemen bovenop de silica, naar omhoog toe. Zet verschillende bloemen van dezelfde soort in een doos, laat 1.25 cm ruimte tussen iedere bloesem.

Stap 3. Bedek de bloemen met silicagel. Breng de gel onder en tussen de kroonblaadjes aan met een tandenstoker zodat de basisvorm van ieder kroonblad behouden blijft. Leg een dunne laag silica bovenop de bloemen, maar niet zoveel dat het gewicht van de kristallen de delicate bloesems verplettert.

Stap 4. Zet de doos met bloemen in de magnetron. Zet een kleine tas met water in de magnetron naast de doos met bloemen.

Stap 5. Verwarm de bloemen een a drie minuten op hoge kracht. Verwarm magnetron gevoelige of dunne kroonblaadjes voor een minuut, en dichtere bloemen of die met wat dikkere kroonblaadjes voor drie minuten.

Stap 6. Laat de silica de kamertemperatuur eerst verlagen, dit duurt ongeveer 10 a 24 uur, veeg dan zachtjes de silica van de bloemen af. Haal de gedroogde bloemen uit de silica en draai ze ondersteboven. Klop zachtjes tegen de rug van de bloemen om de laatste restjes silica van de kroonblaadjes te halen, gebruik de bloemen dan onmiddellijk of bewaar ze in een luchtdichte verpakking voor later gebruik.Plaats een reactie