Hoe calorieen verbranden?


Hoe calorieen verbranden? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1: Doe vier tot zes keer per week op zijn minst 20 minuten lang een cardio fitness oefening. Cardio fitness is essentieel in het verbranden van calorieën.

Tip 2: Begin het met heffen van gewichten. Des te groter de spiermassa, des te meer calorieën je gedurende dag verbrandt. Dit is omdat spieren meer calorieën verbruiken om te onderhouden dan vet. Stel als doel om twee tot vier maal per week gewicht te heffen waarbij je je richt op verschillende spiergroepen. Je wilt een elke week totale lichaam work-out voltooid krijgen.

Tip3: Deel je work-out op in twee kleinere work-out sessies in de dag. Nadat je getraind hebt, blijft je lichaam calorieën op een hoger niveau verbranden. Als je twee maal per dag traint, heb je tweemaal dit verhoogde verbranding niveau van calorieën. Het gevolg is dat er meer calorieën verbrand worden zonder dat je langer hoeft te trainen.

Tip 4: Pas het trainen in intervallen toe in je work-outs. In plaats van 30 minuten joggen op een vast tempo, voeg korte sprints toe in je jog patroon. Dit soort training stimuleert je hart en spieren om meer efficiënt te werken en zich beter te herstellen. Je zult zien dat je meer calorieën verbrandt gedurende een work-out als je in intervallen traint.

Tip 5: Verhoog je inname van proteïnes. Proteïne helpt met het bouwen van spieren. Dit helpt je het versnellen van je spijsvertering waardoor er in zijn totaliteit meer calorieën worden verbrandt.

Tip 6: Eet ontbijt. Wanneer je opstaat in de ochtend, is je spijsvertering snelheid op zijn laagste niveau. Dit is omdat je net hebt geslapen voor een lange periode. Wanneer je ontbijt eet, zet dit jouw spijsvertering snelheid opnieuw in een hoge versnelling.

Tip 7: Eet kleine maaltijden de hele dag door. Telkens wanneer je voedsel eet, wordt je lichaam wakker zodat deze gereed is om te verteren. Als je kleinere maaltijden de hele dag door eet in plaats van drie grote maaltijden heb je het voordeel dat je je spijsverteringsstelsel vaker wakker schudt. Dit heeft tot resultaat dat er meer calorieën verbrand worden. Zorg er voor dat je nog steeds hetzelfde aantal calorieën per dag eet wanneer je je maaltijden verdeelt. Je moet niet meer voedsel gaan eten, alleen vaker en in kleinere porties.

Tip 8: Drink water. Als je uitgedroogd bent, is je lichaam niet instaat om te functioneren zoals het hoort wat betekent dat je minder calorieën verbrand. Probeer elke dag op zijn minst 2 liter water te drinken en meer als je traint. Water verwijdert afval van de stofwisseling waardoor je lichaam schoner en efficiënter wordt.Plaats een reactie