Hoe buxus planten?


Hoe buxus planten? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Kies uw planten zorgvuldig uit. Overzie de variaties in buxus. Besluit welke het beste zijn voor de heg welke u wilt. Buxus kunnen groeien tot een tweede-verdieping hoogte of zelfs er bovenuit groeien tot ongeveer vijf feet. Selecteer een aaneengesloten variatie als u de voorkeur geeft aan nette kleine omgrenzingen. Neem uw klimaat in aanmerking, sommige buxus doen het beter in de kou of hitte. Bespreek de juiste keus met een deskundig tuincentrum en koop de beste planten. Zij zullen gezonder zijn voor lange-termijngroei.

Stap 2 Markeer de afmeting van de palmhoutheg. Gebruik een meetlint of een maatstaf om de lengte te merken aan beide kanten. Neem er nota van dat de planten ongeveer 12ā€ tot 18ā€ uit elkaar moeten staan, of zoals aanbevolen voor de specifieke palmhoutsoort welke u heeft gekocht. Reken op extra rijen als dat gewenst is (zie stap 4). Weest u er zeker van dat de heg goed uitgelijnd is voordat u gaat graven.

Stap 3 Graaf een geul van ongeveer twee keer de breedte van de wortlekluit van het palmhout. Verbeter de aarde door er grondverbeteraar of veenmos aan toe te voegen. Plaats een van de planten in de geul om te beoordelen of de diepte goed is; voor de juiste drainering, moet de wortelkkluit in de geul passen en een klein deel moet er uit steken. Geef de geul luchtig wat water.

Stap 4 Bepaal de afstand van de palmhoutstruiken. U wilt ze tamelijk dicht bijelkaar, dus ze voegen makkelijk; alhoewel, u kunt ook een tweede of derde rij van planten zetten voor een dikkere heg, afwisselend gezet zodat de ruimte van een rij grenst aan een struik in de andere rij. Pas de geul aan, maak hem breder als u van plan bent extra rijen te planten. Reken ten minste op drie feet groeiruimte tussen de planten en het huis of een andere constructie. Doe nu een stap achteruit en vorm een denkbeeld van de lengte, breedte, en toegestane groei van de heg.

Stap 5 Haal de buxus een voor een uit hun dozen. Draai de plant op zā€™n kop op de grond en druk voorzichtig op de bodem en zijkanten van de doos. Ze moeten er makkelijk uit gaan. Zo niet, dan kunnen de wordtels gebonden zijn. Haal een puntig mes, schroevendraaien of ander gereedschap langs de kanten om de plant er uit te krijgen. Maak de buitenwortels van de wortelgebonden plant los door de wortels voorzichtig te schudden en ze af te schrapen met uw vingers, mes of ander werktuig om het matwerk te verlichten.

Stap 6 Voeg meststof toe volgens de aanwijzingen op de verpakking om de planten te helpen zich te settelen. Geef de grond rond de gezette planten water. Bescherm uw nieuwe planten door een paar inches muls op de grond rond de wortels te leggen, maar bedek de wortels zelf niet.Plaats een reactie