Hoe een olijfboom planten?


Hoe een olijfboom planten? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Voer onderzoek uit over olijfbomen, en als de condities in jouw gebied juist zijn om dit soort boom te groeien, contacteer dan lokale tuincentra en winkel op het internet om een jong boompje te bestellen.

Stap 2. Spreid 0.08 Kubieke meter goed doorrotte dierenmest uit over een oppervlakte van ongeveer 2.74 bij 2.74 meter op de plaats waar je de boom gaat planten.

Stap 3. Spreid tot 2.3 kg minerale zouten uit zoals Azomite over dezelfde 2.74 bij 2.74 meter oppervlakte.

Stap 4. Contacteer een lokaal kunstmest bedrijf of een afgevaardigde van de afdeling van landbouw indien je de pH waarde (zuurgraad) van de bodem waar je de olijfboom gaat planten niet kent. De ideale pH waarde is 7.0 tot 8.0. Je kan kalk en minerale zouten aan het dierenmest toevoegen om deze Ph waarde te bereiken.
Stap 5. Graaf een oppervlakte diep genoeg voor de grootte van de jonge boom. Plant de boom op dezelfde diepte als wanneer het in de originele pot stak. Maak de oppervlakte vlak met een schop.

Stap 6. Breng een strooisel laag van ruw stro aan ongeveer 1.52 meter rond de basis van de boom, dit om water te behouden, de bodemgrond af te koelen en de groei van onkruid te verhinderen. Geef de boom water, maar niet zoveel dat het vol met water loopt; teveel water houdt gevaar in voor de gezondheid en productiviteit van de olijfboom.1 Reactie

  1. Frederick Lanneau says:

    Kunt er mij iemand vertellen waar ik azomite kan kopen

    Frederick Lanneau ( Belgiƫ, Gent)

Plaats een reactie