Hoe bomen omzagen?


Hoe bomen omzagen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Zoek uit in welke richting dat je wilt dat de boom valt. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor de boom om te vallen zonder verward te raken met andere bomen of voorwerpen. Als de boom al naar aan kant leunt, moet je de boom naar die kant omhakken.

Stap 2. Haal het vuil en andere obstakels onder de boom weg en maak enkele vluchtpaden naar de kant of in een 45 graden hoek van de richting waarvan je denkt de boom gaat vallen. Hou deze vlucht paden altijd vrij.

Stap 3. Begin met een afgestelde, gescherpte kettingzaag en verzamel je ander gereedschap bij elkaar, zoals een scherp bijl, een voorhamer, en houten of plastiek wiggen. Doe je persoonlijk beschermingsgerei aan. Je zal een veiligheidshelm, oog en hand bescherming, oor bescherming of dopjes en veiligheidsschoenen nodig hebben. Neem ook een brandblusser mee voor het geval een verdwaalde vonk vuur maakt.

Stap 4. Gebruik de kettingzaag om een stuk te zagen uit de kant van de boom waar hij moet vallen. Begin met een inkeping te maken, een beetje boven het onderste van de boom en tot ongeveer 1/3 door de diameter van de boom. Maak een kruisende inkeping, 45 graden in verhouding tot de boomstam, ongeveer 30 cm hoger, zaag de wig eruit.

Stap 5. Kijk opnieuw na of er een vrij pad is voor te boom om te vallen. Ga dan rond achter de boom om de vellende inkeping te zagen. Dit zal een ander niveau zijn, gezaagd ongeveer 5 cm boven het niveau dat je aan de andere kant gemaakt hebt voor de inkeping.

Stap 6. Zaag traag en hou de boom in de gaten. Stop met zagen als er maar enkele centimeters hout meer over zijn en laat dat als scharnier hangen. Als de boom nog niet begint om te vallen, haal de zaag er dan uit en geef de boom een duw. Hij zou moeten omvallen.Plaats een reactie