Hoe bladerdeeg maken?


Hoe bladerdeeg maken? Wij zochten het voor je uit:

2 koppen meel
½ theelpl zout
1 kop koude boter(gesneden)
5/8 kop water (ijskoud)
olie

Stap 1 Doe het meel met zout in een mengkom, en voeg de gesneden boter toe. Meng totdat de gesneden boter met het meel vermengd is.

Stap 2 Voeg het water toe en meng met een houten lepel.

Stap 3 Breng het deeg over op een met meel bestoven oppervlak en kneed het tot een soepele bal. Maak van het deeg een rechthoekige lap. Rol het plat en vouw het deeg in drieen, draai het dan een kwartslag en vouw het weer, om zo negen lagen te krijgen. Herhaal deze hele stap.

Stap 4 Rol het deeg stevig in platstic en laat het in de ijskast 20 minuten koud worden. Haal het deeg uit de ijskast en herhaal stap 3 nog twee keer. Rol het deeg nogmaals in plastic en plaats het weer 20 minuten in de ijskast.

Stap 5 Haal het deeg uit de ijskast en snij het in even grote plakken.

Stap 6 Leg de gebakjes op een ingevet koekblik. Laat genoeg ruimte tussen de gebakjes om aan elkaar plakken te voorkomen.

Stap 7 Bak het bladerdeeg op 400 tot 425 graden F totdat ze, goud, luchtig eruit zien.



Plaats een reactie