Hoe bedrijf overnemen?


Hoe bedrijf overnemen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Maak de financiering in orde. Er zijn verschillende manieren om een bedrijf te financieren. Een manier is om uw spaargeld, pensioen of contant geld te gebruiken. De meest voorkomende manier om een bedrijf te financieren is door middel van vreemd vermogen. De financiering met vreemd vermogen omvat persoonlijke leningen van vrienden en familie, bankleningen, risicokapitaal, en de ondernemer zelf.

Stap 2 Bepaal wat voor een soort bedrijf u wilt overnemen. De technieken om een grote beursgenoteerde onderneming of een kleine eenmanszaak over te nemen, zijn verschillend. Ken het soort bedrijf waar u een oogje op heeft.

Stap 3 Koop aandelen in de beursgenoteerde onderneming die u wilt overnemen. Zodra u 51% bezit, en soms minder, heeft u de meerderheid van de stemmen die u nodig heeft voor de overname van een beursgenoteerd bedrijf. Het tijdschema voor de overname kan er als volgt uitzien: voldoende aandelen kopen om een meerderheid van stemmen te verkrijgen in een aandeelhoudersstemming, stem op leden van de raad van bestuur die uw plan ondersteunen, andere aandeelhouders uitkopen, en u bent de eigenaar. Dit is een zeer sterke vereenvoudiging van zaken, maar de grondgedachte helpt u op weg.

Stap 4 Neem contact op met een kleine lokale ondernemer en vraag of ze bereid zijn om te verkopen. Er zijn veel kleine ondernemingen, die betalingsachterstanden hebben als gevolg van gezondheidsproblemen, faillissement, of slecht beheer van een anderszins goed bedrijf. Deze ondernemers willen een oplossing voor hun probleem. Grijp in en wees hun engel.Plaats een reactie