Hoe een swot analyse maken?


Hoe een swot analyse maken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Geef alle sterke punten aan die jouw bedrijf bezit, dit zal het op de markt brengen van jouw product een succes maken. Dit kan zaken inhouden zoals, een goed beheers team, financiële stabiliteit of een geschiedenis in de sector. Het is in principe alles dat kan helpen om van jouw bedrijf een succes te maken.

Stap 2. Evalueer je zwakke punten. Dit is een van de moeilijkste delen van een SWOT analyse, maar ook een van de belangrijkste. In dit deel, moet je de problemen identificeren dat tot faling kan leiden. Misschien is er een te grote ommekeer van personeel, of heeft je bedrijf niet genoeg financiële middelen en naambekendheid om met grotere bedrijven te concurreren.

Stap 3. Kijk naar de mogelijkheden die jij ter beschikking hebt. Dit deel van je SWOT concentreert zich op dingen die je vooruit kunnen helpen. Als je widgets aan klanten verkoopt en je merkt dat er veel concurrentie is tussen je leveranciers, kan je misschien een afspraak maken om de widgets goedkoper te krijgen. Dit laat je toe jouw product goedkoper dan de concurrentie te verkopen.

Stap 4. Leer over de dreigingen die jou succes kunnen meebrengen. Een economische recessie is een dreiging voor bijna iedere industrie, terwijl een vliegtuig crash een dreiging is vooral voor de luchtvaartindustrie. Dit deel gaat over alles buiten jouw bedrijf dat jou kan doen falen.

Stap 5. Sluit het af. Eens jij je sterke en zwakke punten, mogelijkheden en gevaren hebt geïdentificeerd zet dan alles samen en kijk naar de toekomst. Concentreer je op de mogelijkheden, en beslis hoe jouw bedrijf verder kan slagen in toekomstige pogingen.Plaats een reactie