Hoe acquisitie?


Hoe acquisitie? Wij zochten het voor je uit:

Bereid je voor een klein bedrijf te kopen

Stap 1. Weet wat je wilt voor je begint rond te kijken. Doe een onderzoek naar de locatie en het soort van bedrijf waar jij je het best bij zou voelen om eigenaar van te worden.

Stap 2. Maak je eigen zakenplan zelfs al is er één in gebruik. Een zakenplan wordt meestal verwacht wanneer je een lening voor je zaak aangaat.

Stap 3. Probeer geld bij elkaar te krijgen voor je begint te zoeken. Zaken eigenaars en makelaars zullen je ernstiger nemen als je geschikt bent een lening te krijgen of verbintenissen hebt van andere investeerders.

Stap 4. Overweeg wat vereist is om in aanmerking te komen voor een zakenlening. Een ontlener zal willen dat je een goed krediet hebt, onderpand voor de lening en zakenervaring om zeker te zijn dat je de betalingen kan afbetalen.

Een klein bedrijf evalueren en kopen

Stap 1. Huur een zakenadvocaat en een boekhouder. Deze professionelen kunnen je helpen met de aspecten van het aankopen en werken van je bedrijf, die moeilijk of tijd consumerend kunnen zijn.

Stap 2. Zoek uit of je de bestaande lease of huur van de huidige locatie kan overnemen alvorens je over gaat tot kopen, dit om te voorkomen dat je later een nieuwe locatie moet vinden. Zo een zoektocht kan een invloed hebben op de winst.

Stap 3. Maak een formeel aanbod zodat je de financiële cijfers en zakendocumenten kan inkijken.

Stap 4. Zorg ervoor dat de zaak in orde is met alle belastingen, inbegrepen de loonbelastingen en verkoop belastingen.

Stap 5. Kijk de staatswetten na die over de verkoop en overschrijving van bedrijven gaat. Je zakenadvocaat zou je hierbij moeten helpen.

Stap 6. Overweeg hoe je met de huidige personeelsleden gaat omgaan en of ze jou moeten leren hoe het bedrijf te leiden.

Stap 7. Vergeet niet dat er sluitingskosten zullen zijn, dit kan een pro-rato overeenkomst inhouden en het terugbetalen aan de verkoper van betalingen die op voorhand gemaakt zijn.

Stap 8. Vraag een schriftelijke verbintenis als je tijd nodig hebt om te zien hoe het bedrijf werkt of als het seizoen gebonden is.Plaats een reactie