Hoe barbequen?


Hoe barbequen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Plaats het magere gehakt in een kom en voeg zout en peper toe.

Stap 2: Plaats het vlees 10 minuten in de vriezer.

Stap 3; Laat koud water over je handen lopen. Het koude water en de lage temperatuur van het vlees
maakt het makkelijker om hamburgers te vormen. Als je het vlees te lang kneed ,wordt het vlees taai.

Stap 4: Vervorm het vlees in hamburgers met ee dikte van tussen de 1 en 2 cm. Plaats de ronde
hamburgers een uur in de koelkast zodat deze hun vorm behouden voordat je deze gaat bakken.

Stap 5: Zet de grill op voorverwarmen. Als je een grill met kolen gebruikt, laat dan de kolen van te
voren 30 minuten lang branden. Zet de branders van de grill op de hoogste stand.

Stap 6: Bedek de grill rooster met olijf olie zodat de hamburgers niet aan het rooster vastkleven.

Stap 76: Plaats de hamburgers in het middelste, warmste deel van de barbecue. Zorg ervoor dat
de buitenkant van het vlees bijna zwart geblakerd is. Verhit beide kanten twee minuten lang. Druk
tijdens het koken de burgers niet aan; door het aandrukken verliezen de burgers hun vlees sappen.

Stap 8: Steek een thermometer in het vlees en controleer na 5 – 7 minuten de temperatuur. Het
vlees is gaar als de temperatuur rond de 70 graden Celsius ligt.

Stap 9: Haal de burgers van de barbecue en plaats deze op een schoon bord.



1 Reactie

  1. kook spelletjes says:

    bedankt voor deze info, ik zal het onthoudenm voor volgende zomer.

Plaats een reactie