Hoe een hamburger maken?


Hoe een hamburger maken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Koop een pakje gehakt of een koop een stuk rib-eye biefstuk en vraag de slager om deze voor jou door de gehaktmolen te draaien.

Stap 2: Plaats de gehakt in een mengkom. Breek een rauw ei open en voeg deze toe aan het gemalen vlees. Voeg peper en zout toe, ongeveer één of twee theelepels water toe, ketchup en broodkruimels of andere smaak makers naar keuze toe. Gebruik een houten lepel of je hand om langzaam alle ingrediënten samen te mengen.

Stap 3: Meng alles langzaam (hoop het niet op) samen met één hand (alsof je het vlees met de ingrediënten samenperst) totdat alles in elkaar gemixt is. Was na afloop je handen aangezien deze nu ingevet zijn.

Stap 4: Laat koud water in de gootsteen uit de kraan lopen, spoel je hand onder de kraan en pak voorzichtig een handje vol van te voren bereide gemalen vlees. Dit water helpt met het toevoegen van een klein beetje water aan elk vlees schijfje (terwijl deze vormgegeven wordt) toe te voegen waardoor de burgers zacht worden. Druk lichtjes de schijfjes samen en vorm deze met beide handen totdat deze de vorm van een hamburger krijgen. Plaats ze daarna op een bord en herhaal deze stap voor het rest van de gemalen vlees.

Stap 5: Kook de burgers naar wens gaar.Plaats een reactie