Hoe soep maken?


Hoe soep maken? Wij zochten het voor je uit:

Op vleesbasis

Stap 1 Gebruik een grote pan. Maak bouillon door vlees of vlees met botten in een grote pan te doen. Vul de pan met water zodat het vlees onderstaat. Kook het water tot het vlees goed gaar is en van de botten valt. Haal het vlees en de botten uit de pan.

Stap 2 Zeef de bouillon zodat er geen stukjes vlees meer in zitten. Haal het vlees van de botten en snijd het in hapklare stukken. Leg het vlees terug in de pot. Gooi de botten weg.

Stap 3 Hak wortel groenten zoals selderij en wortelen in hapklare stukken. Voeg ze toe aan pan. Voeg de kruiden toe, zoals knoflook, ui, oregano of bouillon in poedervorm om het op smaak te brengen. Proef de bouillon en pas de specerijen aan als dat nodig is.

Stap 4 Breng de bouillon aan de kook. Zet het vuur laag. Laten sudderen tot de groenten gaar zijn. Voeg de rijst of vermicelli toe als u een dikkere soep wilt.

Stap 5 Kook de bouillon voor nog eens 10 minuten of totdat de vermicelli of rijst gaar is. Serveer met vers brood.

Op plantaardige basis

Stap 1 Start met 3 groentebouillonblokjes en een halve pan water. Los de blokjes op in kokend water.

Stap 2 Hak diverse groenten in hapklare stukken. Gebruik wortel groenten zoals koolraap, aardappelen of wortelen. Voor meer variatie, kunt u ook broccoli, bloemkool, selderij, ui, champignons en courgette toevoegen.

Stap 3 Voeg kruiden toe zoals peper, knoflook en oregano om de bouillon op smaak te brengen.

Stap 4 Leg het deksel op de pan en laat de bouillon sudderen tot de groenten gaar maar nog niet papperig zijn.

Stap 5 Voeg vermicelli of rijst toe als u een dikkere soep wilt. Kook de bouillon voor nog eens 10 minuten of totdat de vermicelli of rijst gaar is.Plaats een reactie