Hoe auto parkeren?


Hoe auto parkeren? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Rijd langzaam langs de parkeerplaats. Wanneer de auto stopt, moet de hoek van de achterbumper ongeveer gelijk met de markering van het parkeervak staan. Het voertuig moet op ongeveer 1½ meter afstand van het einde van de parkeerplaats staan.

Stap 2 Draai het stuurwiel compleet in de richting waarmee de auto in de parkeerruimte gaat. Als het parkeervak links is, draai dan het stuur geheel naar links, en als het rechts is, draai dan het stuur geheel naar rechts.

Stap 3 Zet de auto in de achteruit.

Stap 4 Ga langzaam achteruit de parkeerruimte in. Controleer de spiegels en kijk over elke schouder om er zeker van te zijn dat de auto niet andere auto’s aan beide zijden van de parkeerplaats raakt. Als het lijkt alsof de auto tegen een ander voertuig zou kunnen schrapen, draait u het stuur in de andere richting en gaat u een stukje naar voren, dan weer achteruit en het stuur terug draaien.

Stap 5 Ga verder door met het inparkeren.

Stap 6 Zet het stuur recht wanneer de auto midden tussen de parkeervakbelijning is.

Stap 7 Ga nu verder achteruit de parkeerplaats in, waarbij het stuur recht blijft en de auto niet te ver erin laten gaan of de voorkant uit laten steken.Plaats een reactie