Hoe achteruit inparkeren?


Hoe achteruit inparkeren? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Kies een parkeer plaats dat minimum 90 cm langer is dan je wagen, zodat je wagen in de parkeer plaats past. Plaatsen met een wagen vooraan en achteraan of alleen vooraan zijn geschikt voor achteruit te parkeren.

Stap 2. Vertraag je snelheid wanneer je een parkeer plaats ziet. Geef aan dat je gaat parkeren door je knipperlicht in de juiste richting aan te zetten.

Stap 3. Stop je wagen zodat hij gelijk staat met de auto die vooraan de parkeer plaats staat. Zorg ervoor dat je wagen ongeveer 90 cm verwijderd is van de voorste wagen en je achterste bumper gelijk met die van de wagen voor je staat.

Stap 4. Kijk achter je (zowel in je spiegels als over je schouder) of er gaan andere voertuigen of voetgangers zijn, zet dan je wagen in achteruit.

Stap 5. Ga door met alle kanten op te kijken terwijl je zachtjes het rempedaal loslaat. Draai het stuur hard rechts wanneer de wagen achteruit begint te gaan. Blijf alle kanten in het oog houden terwijl je traag achteruit rijdt.

Stap 6. Rij achteruit tot je ongeveer half in de parkeer plaats staat.

Stap 7. Draai het stuur terug naar links en ga door met achteruit rijden. De wagen moet nu rechtdoor komen te staan en in 1 lijn staan met de parkeer plaats. Blijf achteruit rijden tot je ongeveer 30 cm verwijderd bent van de wagen achter je, stop dan je wagen.

Stap 8. Zet de wagen in “drive” en rij traag naar voren om de wagen in het midden van de parkeer plaats te zetten. Indien nodig pas het sturen lichtjes naar rechts aan om de wagen recht in de parkeer plaats te zetten.Plaats een reactie