Hoe glas graveren?


Hoe glas graveren? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Kies een glazen voorwerp om te graveren. Een gebruikelijke keus is een glas of een vaas. Je kan ook fotolijstjes, spiegels, ramen, presse-papiers en sleutelhangers graveren. Zo lang het van glas is kan je het graveren om het een unieke look te geven.

Stap 2 Bepaal welk patroon of sjabloon je wilt gebruiken. Plaats dit patroon of sjabloon in of achter het oppervlak van het glazen voorwerp dat je gaat gebruiken. Zorg ervoor dat het precies op de gewenste plek komt. Plak met doorzichtig plakband het patroon op de juiste plek. Zorg ervoor dat het glazen voorwerp schoongemaakt is, anders kan het patroon gaan glijden. Je zou per ongeluk ook vuil kunnen mee graveren in het
glas als het niet is schoongemaakt.

Stap 3 Bereid je werkplek voor. Leg antislip materiaal op het werkoppervlak. Dit voorkomt het wegglijden van het glas terwijl je aan het werk bent. Afhankelijk van de grootte en vorm van het glaswerk dat je gebruikt, kan je een klem gebruiken om het vast te houden. Let op dat je niet teveel druk uitoefent bij het klemmen, anders kan het glas breken.

Stap 4 Zet je stofmasker en veiligheidsbril op om je ogen, mond en neus te beschermen. Je kan ook naar keuze de oordoppen gebruiken als je denkt last te krijgen van het lawaai van de boor of het roterende gereedschap.

Stap 5 Pak het glazen voorwerp met het erop geplakte patroon, en teken de contouren van het patroon na met een waskrijt of een marker. Test de boor of het roterende gereedschap om een juiste snelheid te krijgen, en begin met graveren langs de getekende patroonlijnen. Hierdoor komt glasstof vrij, dus veeg het glazen oppervlak vaak af met een vochtige doek. Ga door met graveren en herhaaldelijk afvegen totdat het ontwerp klaar is en de gravure is voltooid.Plaats een reactie