Hoe glas lijmen?


Hoe glas lijmen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De eerste stap is om het soort project waar jij aan werkt vast te stellen en de juiste lijm te vinden dat bij jou project past. Mijn laatste project was een waardevolle glazen haan dat een nette scheur in het glas had op de plek van de haan zijn kam. Ik had lijm nodig om het vast te houden, maar ik heb ook heldere onzichtbare lijm nodig. Meeste soorten lijm zullen binding maken maar worden geel na een tijdje.

Stap 2. Als de lijm helder moet drogen zal je UV lijm nodig hebben speciaal voor het lijmen van glas. Dit kan je vinden in een goede ijzerwaren winkel of in een winkel dat gebrandschilderd glas verkoopt. Je zal alle stukken nodig hebben. Glas lijm kan een schilfer er in lijmen maar kan geen schilfers opvullen waarvan er glas ontbreekt.

Stap 3. Bind het stuk bij elkaar en hou het op zijn plaats. UV glas lijm heeft sterk zonlicht nodig om een goede binding te maken. Professionele winkels waar spiegels en ander glaswerken hersteld worden, gebruiken sterk commercieel UV licht. Deze werken het best maar zijn duur en niet praktisch voor een eenmalig project. UV lijm gebruikt lange UV lichtstralen om te drogen en binden. Direct zonlicht of een lange UV lichtstraal zijn vereist.

Stap 4. Na de stukken samen te houden, veeg het teveel aan lijm er goed af en plaats het zolang mogelijk in vol zonlicht. De binding zal zo sterk als glas zijn, maar breekt ook even gemakkelijk als glas. Een goede binding moet veel kunnen weerstaan zoals het originele glas zou kunnen.Plaats een reactie